6 Şubat 2014 Perşembe

KAMERALI ROBOT UYGULAMALARI ve KAMERALI ROBOTİK MAKİNE BESLEME SİSTEMLERİ


Eski tip standart işler yapan fikstürle çalışan sistemler yerine, neden esnek üretim imkanı sunan kameralı  robotlar kullanmalıyım?
     Tara Robotik Otomasyon Satış Grubu Ekibi olarak yaptığımız müşteri ziyaretleri sırasında bize en sık sorulan sorulardan biri de bu oluyor. Ayrıca robotlu otomasyona geçmeyi planlayan yeni müşterilerimizin de aklında buna benzer bir soru olduğundan eminiz. Hemen anlatalım. Öncelikle Tara Robotik Otomasyon firması olarak kameralı robotlarla esnek sistemler kurduğumuz gibi eski usul, iş parçalarının fikstürden alınarak yapıldığı makine besleme otomasyonları da yaptığımızı söylemek isterim. Tara robotik Otomasyon olarak müşterilerimizin problemini belirledikten sonra, sistem çözümü sunarken ince eleyip sık dokuduğumuzu belirtelim. Biz problemi, sadece o an için çözen sistemler yerine; uzun vadede müşterimize kar getiren ve verimliği gerçek anlamda arttıran sistemler kurmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda düşündüğümüz zaman; ne zaman eski sistem çözümü, ne zaman yeni tip gören robotlar kullanarak çözüm üreteceğimizin ayrımını yapmak hayati önem teşkil ediyor.
Eski tip fikstürden iş parçasının alınıp makine beslemesi yapılan uygulamalar ne zaman kullanılır?   
Eğer müşterimiz tek tip iş parçası ile çalışıyorsa yani ürünleri sürekli değişmiyorsa, fikstürlü sistemleri kullanmak avantaj olabilir. Hele ki işlem süresi uzun olan veya bir kaç operasyon sonrası tamamlanan uygulamalarda, erişim mesafesi büyük olan bir robot seçilip tüm proses robot tarafından gerçekleştirilse, müşteri için geri dönüş süresi de epey kısa olacak bir uygulama yapılmış olur. Örneğin yandaki resminde bu tarz yapılmış bir uygulama görüyorsunuz. İş parçasının, CNC makinelerinde işlenmesi, bir başka operasyonda temizlenmesi, deliklerin açılması, deliklerindeki  çapakların fırçalanması, bir başka operasyonda havşa başı açılması ve iş parçasının paletlenmesi gibi birçok uygulama tek bir robota yaptırılmıştır.
 Esnek iş parçasının gören robotlarla algılanıp alınmasıyla  yapılan kameralı robot uygulamaları ne zaman kullanılır?
 
Müşterimiz tek tip iş parçası ile çalışmak yerine sınırsız sayıda farklı parça modeli ile çalıyorsa, işlediği iş parçasının gün içinde bile değiştiriyorsa, iş parçalarının şekilleri zamanla değişiyor ve revizyona uğruyorsa, esnek imalat imkanı veren kameralı sistemleri kullanmak oldukça avantajlı olacaktır. Çünkü TARA Robotik Otomasyon tarafından geliştirilen özel kamera yazılımı sayesinde sistemlerimize yeni bir iş parçası tanıtmak yaklaşık 5 dakika kadardır. Dolayısıyla uzun vadede düşünüldüğü zaman TARA Robotik Otomasyon ürünleriyle sistem çözümü yapmak yada TARA Robotik Otomasyon ürünlerini satın almak demek bir ürün alayım bütün işlerimi halledeyim, bir daha da sorun yaşamayayım demekle aynı şeydir. Minimumda 0,5 sn kadar hızlı bir şekilde tamamıyla rastgele gelen iş parçalarını algılayan ve besleyen sistemlerimizin yatırım geri dönüş süreleri de, bu avantajlar göz önünde bulundurunca oldukça kısa sürede gerçekleşmektedir. 
 
Palet Devime Ünitesi
 
Ayrıca yandaki şekilde görüldüğü gibi 1,5 ton yüke kadar çalışabilen palet devirme sistemlerimizle birlikte, robotlu sistemimiz 24 saat boyunca, her hangi bir müdahaleye gerek duymadan insansız çalışabilir haldedirler. Bütün bu avantajlarının göz önünde bulundurunca TARA Robotik Otomasyon sistemleri piyasadaki:
            En hızlı
            En esnek
            En sağlam
            Kullanımı en kolay sistemdir.
Ayrıca yatırımcıya geri dönüş süresi çok kısadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder