2 Aralık 2015 Çarşamba

Sıcak Dovme Presi Robotu

Robot Otomasyonlu Sıcak Dövme Presi Robotlu Pres
Sıcak Dövme Presi Robot Otomasyon Ta
Sıcak Çelik Dövme Presi Robot Otomasyonu

Tara Robotik Otomasyon tarafından devreye alınan bu sistemde ABB marka robot kullanılmıştır. İndüksiyon fırınında ısıtılan çelik parça robot tarafından taşınarak çeşitli presler arasında gezdirilmekte ve parçaya robot tarafından sıcak şekil verilmektedir. Bu bağlamda Sıcak Dövme Robotu hem ağır iş parçasının taşınması hem de presler arasında gezdirilmesi anlamında oldukça verimli bir iş yapmaktadır. Özellikle Sıcak Çelik Dövme otomasyonlarında robotlar iş kazalarının da önüne geçmektedirler. Mevcut preslerden elde edeceğimiz verimin kat ve kat fazlasını robotlu pres sayesinde kolayca elde edebilmekteyiz. Sıcak Dövme Presi gibi preslerde robot kullanmak hem işçi sağlığı açısından hem de iş güvenliği açısından robot yatırımcısını oldukça rahatlatmaktadır. 

Robotu Sıcak Çelik Dövme Presi Otomasyonu

robotik celik dovme presi otomasyonu
Robotik Sıcak Dövme Presi Besleme Otomasyonu
Bu tür hatlarda robot kullanmamın faydalarını sıralamam gerekirse:
  • Özellikle yüksek sıcaklıktaki bu malzemelerin manüel olarak taşınması sırasında oluşabilecek iş kazalarının önüne robot ile geçilmiş olacaktır.
  • Sıcak çelik dövme preslerinin başında robot kullanarak birim zamanda elde edilebilecek iş parçası adedinde oldukça artış yaşanmaktadır. Bu da maliyetlere olumlu yönde etkilemektedir. Bu tarz hatlara yapmış olduğumuz robot otomasyonundan sonra geri dönüş sürelerinin 2-3 yıllara kadar indiğini gözlemlemiş olduk.
Ücretsiz keşif ve daha fazlası için lütfen bizimle iletişime geçiniz. Sizleri ziyaret etmek isteriz yada tesislerimize gelerek bizleri ziyaret etmenizi dileriz. Lütfen robotlu şıcak dövme presi ve robotlu sıcak şekil verme presi ile alakalı aşağıdaki videolarımıza da göz atınız.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder